Varaudu siitepölykauteen

Osa siitepölyallergisista oireilee jo siitepölyn kaukokulkeumista,                                                   osa vasta runsaasta siitepölymäärästä.

Määrät voivat vaihdella alueellisesti,  joten allergiaa hoidetaan yksilöllisesti oireiden ilmaantuessa.         Tyypillisiä oireita ovat muun muassa vesinuha, aivastelu ja silmien tai kurkun kutina.                                                                                                                                                                                

         – Nyt kannattaa varmistaa,

  että lääkekaapin sisältö on kunnossa.

Palauta viime keväänä avatut lääkepullot ja muut vanhentuneet lääkkeet apteekkiin ja hanki samalla uudet allergialääkkeet alkavaa siitepölykautta varten, muistuttaa Allergia- ja astmaliitosta.

Antihistamiini alkaa tehota nopeasti. Siksi sen käyttöä ei tarvitse aloittaa viikkoja etukäteen vaan oireiden ilmaantuessa. Sen sijaan nenäsuihkeiden ja silmätippojen käyttö on hyvä aloittaa hieman ennakoivasti, koska paikallishoidot vaikuttavat tehokkaimmin vasta säännöllisessä käytössä.