Näin palautat lääkejätteet

 

Näin palautat lääkejätteet

Poista ulkopakkaus ja reseptilääkkeen ohjelippu ja laita lääkkeet läpinäkyvään pussiin. Palauta nestemäiset lääkkeet alkuperäisessä pakkauksessaan erillisessä pussissa. Lääkejätepussi laitetaan apteekin asiakastilassa olevaan lääkejäteastiaan tai annetaan apteekin henkilökunnalle.

Palauta muista lääkejätteistä erillään jodia sisältävät lääkkeet alkuperäispakkauksissaan, elohopeakuumemittarit, sekä ruiskut ja neulat pakattuna läpäisemättömään muovipulloon tai muuhun tiiviiseen astiaan. Kysy apteekista, voiko asuinalueellasi insuliinineulat hävittää talousjätteen mukana läpäisemättömään astiaan pakattuna, vai tuleeko ne palauttaa apteekkiin.

Kiitos, että palautat käyttämättömäksi jääneet lääkkeet apteekkiin!

Näin vähennetään lääkejätteen määrää