Alkuomavastuu 2017

Alkuomavastuu on 50 euroa ja se on kalenterivuosikohtainen.

Alkuomavastuu kertyy valmisteiden oston yhteydessä ja se voi täyttyä joko yhdestä tai useammasta ostosta riippuen valmisteiden hinnoista. Jos samassa ostossa on useamman eri korvausluokan lääkkeitä, alkuomavastuu kertyy seuraavassa järjestyksessä: peruskorvattavat lääkkeet, alemman erityiskorvausluokan lääkkeet ja ylemmän erityiskorvausluokan lääkkeet.

Asiakas maksaa lääkemääräyksellä määrätyt korvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet kokonaan itse alkuomavastuuseen asti.

Korvausta maksetaan sen jälkeen, kun asiakkaan alkuomavastuu on täyttynyt.

Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita.

Alkuomavastuuta kerryttävät lääkemääräyksellä määrätyt korvausjärjestelmään kuuluvat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet. Alkuomavastuuta kerryttää asiakkaan maksama valmisteen hinta. Lääkkeen viitehinnan ylittävä osuus ei kuitenkaan kerrytä alkuomavastuuta, jos asiakas kieltää lääkevaihdon.

Alkuomavastuu kerryttää lääkeostojen vuosiomavastuuta.

Asiakas saa apteekissa lääkekorvauksen ostosta, jossa alkuomavastuu täyttyy. Korvauksen saa alkuomavastuun ylittävältä osalta.